Minister Wopke Hoekstra houdt Janet Stuijt langer binnenboord als commissaris van de Nederlandse Spoorwegen, beter bekend als NS.

Janet Stuijt is per 15 augustus herbenoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van NS. De herbenoeming geldt voor de duur van vier jaar. Minister van Financiën Wopke Hoekstra, aandeelhouder van NS, heeft Stuijt opnieuw benoemd voor een termijn van vier jaar.

Zie ook: [Ad] Klaar voor de volgende stap als commissaris?

‘De uitgebreide kennis en waardevolle ervaring van Stuijt blijft met deze herbenoeming behouden voor NS. De herbenoeming draagt daarnaast bij aan de gewenste continuïteit binnen de RvC van NS’, luidt de reactie. Het NN-bestuurslid trad in 2016 toe tot de Raad van Commissarissen van NS. Naast Stuijt bestaat de Raad van Commissarissen van NS uit Gerard van de Aast, Marike van Lier Lels, Pim van der Feltz, Nebahat Albayrak en Herman Dijkhuizen.

Janet Stuijt: ruime leiderschapservaring

Janet Stuijt is op dit moment General Counsel, Company Secretary en lid van de Management Board van NN Group N.V. Ze heeft ruime leiderschapservaring en brede kennis en ervaring op het gebied van legal risk management, corporate transacties, Corporate Governance en Compliance. Janet studeerde Rechten aan de Universiteit Leiden en werkte eerder in diverse leidinggevende functies bij ABN AMRO en ING Group. Daarvoor was ze werkzaam als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke /Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek.

Daarnaast staat ze in de zogenoemde AM 75 topvrouwen, een lijst met de belangrijkste vrouwen in verzekeringen en hypotheken. ‘Financiële dienstverlening wordt toch vaak geassocieerd met een meer masculine omgeving waar het draait om geld en macht. Het is mijn ervaring dat je als vrouw in deze sector juist een belangrijke bijdrage kunt leveren’, zei Stuijt onlangs tegen am:.

‘Niet alleen mannen maar juist ook vrouwen hebben duidelijke vooroordelen’

De NS-commissaris ziet het aandeel van vrouwen in de top als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. ‘Wij moeten gezamenlijk streven naar een optimale samenstelling van onze teams. Niet alleen mannen maar juist ook vrouwen hebben duidelijke vooroordelen ten aanzien van typisch mannelijke en vrouwelijke karaktereigenschappen en welke van die eigenschappen nodig zijn om een verantwoordelijke positie te hebben. Hier moeten wij ons allemaal van bewust zijn.’