Sjoerd Vollebregt versterkt de Raad van Commissarissen van Fugro. De voormalig Stork-topman volgt Douglas Wall op.

Bodemonderzoek Fugro draagt Sjoerd Vollebregt voor als nieuwe commissaris. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders wordt zijn voordracht voorgelegd voor een periode van vier jaar. President-commissaris Harrie Noy over de benoeming van Vollebregt: ‘Met zijn achtergrond en staat van dienst in technologie gedreven bedrijven en bedrijfstransformatieprocessen past hij zeer goed bij Fugro.’

Zie ook: Hoe kies je als commissaris de juiste opleiding?

Vollebregt volgt Douglas Wall op. Wall kondigde eerder al aan af te treden aan het einde van de jaarlijkse algemene vergadering in 2021.

Ervaren bestuurder Sjoerd Vollebregt

Sjoerd Vollebregt is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Brabantse bouwbedrijf Heijmans NV. Daarnaast is Vollebregt niet-uitvoerend bestuurder van Mylan. Eerder was hij commissaris bij TNT Express. Vollebregt is vooral bekend als voormalig CEO van industrieel conglomeraat Stork.

Naast Vollebregt en voorzitter Harrie Noy bestaat de Raad van Commissarissen van Fugro uit Petri Hofsté, Antonio Campo, Anja Montijn en Ron Mobed.

Fugro getroffen door coronacrisis

Fugro leed in het tweede kwartaal een fors omzetverlies dankzij de coronacrisis. De bodemonderzoek zag de omzet met bijna een vijfde afnemen tot 349 miljoen euro. De omzetdaling was bijna 20 procent. Tegelijkertijd groeide het aantal opdrachten voor windparken en pakten eerder getroffen kostenbesparingen gunstig uit. Hierdoor bleef de winstmarge redelijk op peil. Het operationele resultaat bedroeg 25,8 miljoen euro. De operationele winstmarge steeg naar 7,4 procent in het tweede kwartaal.