TomTom heeft bekend gemaakt twee nieuwe commissarissen aan te willen stellen, Hala Zeine en Bram Schot. Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 13 oktober 2020 zal gestemd worden over het voorstel. De aanstellingen zullen een periode van vier jaar beslaan.

De benoemingen van Hala Zeine en Bram Schot tot leden van de RvC zullen op de Buitengewone Algemene Vergadering op 13 oktober voorgedragen worden. Als de benoemingen op de vergadering goedgekeurd worden zullen beiden meteen deel uitmaken van de Raad van Commissarissen van TomTom. President-commissaris Derk Haank geeft aan blij te zijn met de voorstellen. ‘Met Hala versterken we onze kennis op het gebied van technologie en platform, en Bram brengt een schat aan ervaring in de automobielindustrie met zich mee. We zijn enthousiast om met ze te werken en de vruchten te plukken van hun inzichten.’

Zie ook: ‘Commissaris Frank Volmer naar WPG Uitgevers’

Zeine is Chief Product Officer bij Celonis, een marktleider op digitaal gebied. Alvorens ze daar in 2019 aan de slag ging werkte Zeine 18 jaar bij SAP, waar ze verscheidende leidinggevende posities bekleed heeft. Onder andere als President Digital Supply Chain, waar ze technologieën als blockchain, Internet of Things en machine learning op heeft genomen in het supply chain proces van SAP’s klanten en partners. Sinds juli 2020 is Zeine ook lid van de RvA van Holtzbrinchk Publishing Group. Bram Schot heeft meer dan dertig jaar aan ervaring binnen de automobielindustrie. Hij heeft meerdere leiderschapsfuncties gehad bij Mercedes Benz. Hij was, onder andere, van 2003 tot 2006 president en CEO van DaimlerChrysler Netherlands. Daarnaast heeft hij zich zes jaar ingezet voor de Volkswagen Group, waaronder als bestuurslid voor bedrijfswagens. Van 2018 tot 2020 was hij chairman en CEO van Audi Group.