Ahold Delhaize draagt Jan Zijderveld voor als commissaris. Zijderveld maakte onlangs zijn vertrek bij HEMA bekend.

De Raad van Commissarissen zal de benoeming van Jan Zijderveld voorstellen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 14 april 2021. Zijderveld zal na goedkeuring toetreden tot de Raad van Commissarissen van de foodretailer. Peter Agnefjäll, voorzitter van de Raad van Commissarissen, over de voordracht van Zijderveld: ‘We zijn verheugd Jan voor te dragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen. Hij brengt uitgebreide internationale ervaring, consumenteninzichten in een breed scala aan producten en waardevolle kennis van de wereldwijde winkelruimte met zich mee.’

Zie ook: ‘De kritische commissaris heeft het niet makkelijk’

‘Met zijn komst hebben we de vaardigheden en competenties ontdekt die belangrijk zullen zijn voor de Raad van Commissarissen,’ vervolgt Agnefjäll. ‘Aangezien Ahold Delhaize zijn Leading Together-strategie uitvoert en de Raad van Commissarissen zich blijft ontwikkelen.’

Jan Zijderveld

Jan Zijderveld heeft de Nederlandse nationaliteit en heeft bijna 30 jaar bij Unilever gewerkt in verschillende senior managementfuncties in 7 verschillende landen, en eindigde als CEO & President van Unilever Europe en lid van het Unilever executive team. Zijderveld was in 2018 Chief Executive Officer van Avon en verliet het bedrijf in 2020 na een succesvolle ommekeer van het bedrijf, wat uiteindelijk resulteerde in een overname van het bedrijf door The Natura & Co. Onlangs vertrok Zijderveld bij HEMA als commissaris. Momenteel bekleedt Zijderveld verschillende adviesfuncties.