Paul Geraeds werd ‘per ongeluk’ commissaris en wilde het vak snel in de vingers krijgen. Een opleiding is een populaire optie voor (beginnende) commissarissen. ‘Ik voerde de functie zo goed mogelijk uit, maar ik voelde dat ik meer bagage nodig had.’

De Franse venture capitalist PAI Partners richtte in de zomer van 2016 het vizier op de Nederlandse vakantieparkengigant Roompot Vakanties. De Fransen schakelden Paul Geraeds in als onafhankelijk adviseur bij de overname. De Franse investeerders wilden Geraeds binnenboord houden als commissaris. ‘De nieuwe Franse eigenaren hadden geen kantoor in Nederland en vroegen aan mij of ik permanent board member wilde worden van Roompot. En zo werd ik commissaris, zonder specifieke opleiding als toezichthouder.’

Zie ook: [Ad] Klaar voor de volgende stap als commissaris?

Geraeds werd de enige niet-Franse commissaris van Roompot. ‘Een functie die ik zo goed mogelijk uitvoerde, maar ik voelde dat ik meer bagage nodig had. Ik had ruime bestuurlijke ervaring en ik kende het Nederlandse toerisme, maar ik miste bijvoorbeeld de specifieke kennis van governance. Die kennis heb je wel nodig om een commissariaat zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Ook omdat de rol van commissaris in Frankrijk nét iets anders ligt dan in Nederland, dus dat verschil is ook van belang voor het onderlinge begrip.’

De juiste opleiding voor de commissaris

Geraeds wilde het vak snel in de vingers krijgen en ging op zoek naar een opleiding voor commissarissen. Verschillende opleiders vielen af, omdat de kersverse commissaris weinig vertrouwen behoefte had aan in klassen met tientallen deelnemers. ‘Met een dubbel aantal deelnemers krijg je de helft van de aandacht. Kansloos als je binding en interactie wilt. Ik zocht meer diepgang.’

Uiteindelijk viel zijn keuze op Governance Essentials van NCD Academy, het opleidingsinstituut van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. ’NCD Academy gelooft in een mix van kennisoverdracht, interactie, en veel praktijkcases. Je zit niet in de zaal om plenair een presentatie door te nemen, maar je bespreekt samen in workshops hoe je bepaalde situaties zou aanpakken. De persoonlijke verhalen zijn ook bijzonder leerzaam. Niet alleen van de experts, maar juist ook van de collega deelnemers, door de veilige omgeving die gecreëerd wordt. Het opvallende is dat we elkaar ook nog blijven zien na afronding van de leergang; de volgende reünie is net weer gepland. Juist die persoonlijke verhalen maken Governance Essentials zo sterk.’