Rudolf Ferscha wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Flow Traders. De flitshandelaar neemt afscheid van Eric Drok.

Eric Drok treedt terug als president-commissaris van Flow Traders tijdens de aankomende algemene vergadering van aandeelhouders op 23 april 2021. ‘Na bijna zes jaar als voorzitter heb ik geconcludeerd dat dit voor mij het juiste moment is om het stokje over te dragen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de onderneming goed gepositioneerd is voor een mooie toekomst.’

Lees ook: Nieuwe commissaris DSM

Jan van Kuijk, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen, bedankt de vertrekkende Drok. ‘Onder zijn leiding heeft onze onderneming haar regionale voetafdruk in Azië, het Verenigd Koninkrijk en Italië verbreed en haar aanwezigheid in de VS uitgebreid.’

Ervaren bankier nieuwe president-commissaris Flow Traders

De Oostenrijkse bankier Rudolf Ferscha is de opvolger van Eric Drok. Ferscha is al bijna zes jaar commissaris van Flow Traders. De Oostenrijker is voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie, lid van de trading & technology-commissie en van de riskcommissie. Eerder wa shij bestuurder bij onder andere Goldman Sachs Bank, Deutsche Börse AG en Frankfurt Stock Exchange.

Van Kuijk: ‘Ferscha’s bijdragen en adviezen sinds onze beursgang worden zeer gewaardeerd, evenals zijn diepgaande kennis van onze industrie, zowel vanuit een leiderschaps- als een professioneel perspectief.’

Nieuwe commissarissen Flow Traders

Linda Hovius en Ilonka Jankovich worden voorgedragen als nieuwe commissaris. Hovius wordt door de flitshandelaar geroemd om haar leaderschaps- en governance-kennis. Hovius heeft jarenlange ervaring bij onder andere McKinsey. Jankovich is onder meer commissaris bij Exact Holding.