De Raad van Commissarissen betaald voetbal draagt Jan Albers voor als nieuwe voorzitter. De voormalig president-commissaris van PSV wordt hiermee de opvolger van Jan Smit.

Jan Albers (69) start per 1 september 2021 aan zijn nieuwste commissariaat. De voormalig president-commissaris van PSV volgt de aftredende Jan Smit op en zal met commissarissen Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Jeroen Slop toezicht houden op de algemene gang van zaken in de sectie betaald voetbal binnen de KNVB.

Lees ook: Peter van Bommel in beeld bij Nedap als commissaris

De in Veldhoven geboren Albers is sinds 2016 CEO en chairman bij Koninklijke Ten Cate. Eerder werkte hij onder meer bij Gamma, PSV en Philips, waar hij verschillende bestuurlijke functies vervulde. Daarnaast deed hij in 1976 met het Nederlands hockeyelftal mee aan de Olympische Spelen in Montreal. Na zijn actieve carrière was hij commissaris tophockey bij de Nederlandse hockeybond en tevens voorzitter van de KNHB. Van 2012 tot 2020 maakte hij deel uit van de Raad van Commissarissen van PSV, waarvan de laatste zes jaar als president-commissaris.

Benoeming Albers tijdens Algemene Vergadering Betaald Voetbal

Op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal van vrijdag 18 juni moet de benoeming van Albers definitief worden. Albers wordt benoemd voor een periode van twee jaar, de tijdsduur die de huidige voorzitter Smit nog had te gaan als hij niet zoals afgestemd per 1 september 2021 zou aftreden.

Ook president-commissaris bij Teslin

Naast KNVB voegt Albers nog een commissariaat toe. Hij wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Teslin Participaties.