Olga Heijns en Elvin Usidame zijn de nieuwste leden van de Raad van Toezicht van Amsterdam Dance Event (ADE).

De Raad van Toezicht van Amsterdam Dance Event krijgt twee nieuwe leden. Het gaat om Olga Heijns en Elvin Usidame, die allebei hun sporen in de muziekindustrie hebben verdiend. Willemijn Maas, voorzitter van de Raad van Toezicht, koos bewust voor ervaring in de muziekindustrie. ‘We misten inbreng vanuit de muziekindustrie in onze raad. Daarom zijn we op zoek gegaan naar mensen die midden in de internationale elektronische muziekscene staan. Met Olga en Elvin hebben we die gevonden. We zijn blij met hun komst en verwachten veel van hun inbreng. De RvT is hiermee op volle sterkte met een brede, diverse samenstelling.’

Lees ook: President-commissaris FC Twente: ‘Ik begon op een heel slecht moment’

Olga Heijns is oprichter en CEO van diverse internationaal opererende labels zoals MixMash Records, het managementbureau Unmanageable Artists en de muziekuitgeverij Next Era Publishing. Zij profileert zich heel actief op het terrein van diversiteit door zich in te zetten voor Keti Koti en Women’s Academy. Heijns: ‘Door de jaren heen heeft mijn eigen carrière, synchroon aan Amsterdam Dance Event, een vlucht genomen. Het is een grote eer om nu mijn steentje te kunnen bijdragen in de Raad van Toezicht.’

‘ADE bewijst relevantie’

Elvin Usidame is sinds 2019 werkzaam als Senior Music Promoter voor ID&T. Eerder was hij music promoter bij De Effenaar in Eindhoven en Paradiso Amsterdam. Sinds 2013 treedt Elvin ook onder zijn eigen naam op als DJ en maakte zijn opwachting op festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole. Usidame: ‘Zeker na een bewogen jaar zoals we dat hebben beleefd, maar waarin ADE door de online aanpak eens te meer zijn relevantie heeft bewezen. Ik wil een nauwe band met de andere leden in de RvT opbouwen, maar uiteraard ook met het team, de mensen die het maken.’