Paul Schuiling maakt de overstap naar de stichting Dutch Securities Institute (DSI). De bedrijfseconoom verlaat financieel waakhond AFM na ruim tien jaar.

Senior toezichthouder Paul Schuiling, sinds 2004 in verschillende functies actief voor de AFM, stapt per 1 oktober over naar DSI. Schuiling wordt manager Certificering en Klantrelaties bij de verstrekker van keurmerken.

De vertrekkende Schuiling werkte in het verleden onder meer als beleggingsadviseur bij Rabobank, relatiebeheerder bij NVS Zorgverzekeringen en relatiebeheerder bij Zwitserleven.

Maatwerk

Schuiling leidde bij de AFM een project om de risico’s van aflossingsvrije hypotheken te beperken. Tevens onderzocht hij de kwaliteit van het hypotheekadvies. In gesprek met am: besprak Schuiling de stand van zaken rondom maatwerkadvies. ‘De branche is in de jaren van de crisis terughoudend geweest bij het toepassen van maatwerk. Dan werd er gezegd: “Het mag niet van de AFM.”’

‘Terwijl wij zeiden: “Als er knelpunten of vragen zijn, kom dan vooral langs.” Inmiddels wordt er veel beter gekeken naar individuele situaties. Dat is een goede stap, al moeten we blijven oppassen dat afwijken niet de nieuwe norm wordt.’