Jacqueline Hoogerbrugge is het nieuwste lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Groep Holding. Hoogerbrugge volgt Harry Bruijniks op.

Het vertrek van Harry Bruijniks, wiens termijn in de Raad van Commissarissen in 2019 afliep, maakt ruimte vrij voor de komst van de 56-jarige Jacqueline Hoogerbrugge. De in Zweden woonachtige Hoogerbrugge ruime ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en als toezichthouder bij verschillende ondernemingen en is per 1 mei 2020 begonnen als commissaris van de supermarktketen.

Zie ook: Governance TV | Peter Schimmel en Arjen Paardekooper

Hoogerbrugge is momenteel commissaris bij IKEA Industry, Dometic en Swedish Match, het Nederlandse Broadview Holding en het Portugese BA Glass. Tot 2017 was zij President Operations van de Zweedse zoetwarenfabrikant Cloetta, tevens eigenaar van Red Band, Venco, Sportlife, Xylifresh en King. In die functie was zij verantwoordelijk voor productie, logistiek, inkoop en kwaliteit. Eerder werkte ze in verschillende functies voor Danone, Unilever en Fluor Daniel.

Naast Hoogerbrugge bestaat de Raad van Commissarissen van Jumbo uit president-commissaris Karel van Eerd, Anthony Burgmans, Wilco Jiskoot en Piet Coelewij.

‘Jumbo leidende omnichannel retailer van het land’

Frits van Eerd, CEO van Jumbo over de benoeming van de nieuwe Jumbo-commissaris. ‘Jacqueline is een warme, doortastende persoonlijkheid die veel kennis meebrengt over supply chain, inkoop en kwaliteitssystemen. Met name haar internationale ervaring bij B2C-ondernemingen zijn een welkome bijkomstigheid. In de RvC zal Jacqueline als werknemerscommissaris de relaties met de Medezeggenschap onderhouden. Tevens treedt zij toe tot het audit committee. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een grote bijdrage zal leveren aan de ambitie van Jumbo om de leidende omnichannel retailer van het land te worden.’