Hans Wijers zal aftreden als president-commissaris van Heineken NV. Jean-Marc Huët wordt de opvolger van Wijers.

Heineken neemt afscheid van Hans Wijers. De huidige voorzitter van de raad van commissarissen wil aftreden. Wijers: ‘Ik wil graag het voorzitterschap van de raad van commissarissen overhandigen aan een ervaren opvolger om Heineken te begeleiden naar de volgende fase van zijn opwindende toekomst.’

Zie ook: ‘Als commissaris moet je goed nadenken over je vraag’

‘Het is een grote eer om sinds 2012 bij de raad van commissarissen van Heineken te mogen zijn’ vervolgt de vertrekkende president-commissaris. ‘Heineken heeft een duidelijke strategie die jaar op jaar uitstekende resultaten neerzet, gericht op het succes op de lange termijn van het bedrijf.’

Wijers’ vertrek zal plaatsvinden op 25 april 2019 na afloop van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) van 2019. Wijers is zeven jaar lid geweest van de raad van commissarissen, waarvan zes als voorzitter. De raad van bestuur over Wijers: ‘De toewijding van de heer Wijers, de aanzienlijke bedrijfservaring en wijze raad zijn van groot belang geweest voor het bedrijf.’

Opvolger Hans Wijers
Jean-Marc Huët, sinds 2014 lid van de raad van commissarissen, en voorzitter van de auditcommissie, volgt Hans Wijers op. Commissaris Marion Helmes wordt per 1 januari 2019 de voorzitter van de auditcommissie.

Yonca Dervisoglu vertrekt als commissaris bij Heineken. Haar toegenomen uitvoerende taken bij Google maken het volgens Dervisoglu moeilijk om voldoende tijd te besteden aan de verantwoordelijkheden van de RvC. De 64-jarige Rosemary L. Ripley is haar beoogde vervanger. Ripley is directeur van NGEN, een groeifactorbeleggingsvennootschap in een vroeg stadium en investeert in innovatieve bedrijven in gezond leven.

Raad van commissarissen Heineken
De raad van commissarissen van Heineken NV zal bestaan uit:

Jean-Marc Huët (voorzitter), José Antonio Fernández Carbajal (vicevoorzitter), Maarten Das (gedelegeerd lid), Michel de Carvalho, Christophe Navarre, Javier Astaburuaga Sanjinés, Pamela Mars Wright, Marion Helmes en Rosemary Ripley.

De raad van commissarissen overweegt momenteel de mogelijke benoeming van een tiende lid.