Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden. Verberk was onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van De Persgroep Nederland.

Voormalig Martinair-topman Arie Verberk (1943) nam in mei na vijftien jaar afscheid van de RvC. Frits Campagne nam zijn functie over.  Verberk was van 1995 tot 2002 de financieel directeur van Martinair en president-directeur van de vliegtuigmaatschappij in de periode 2002-2007.

Verberk studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ging aanvankelijk aan de slag als economiedocent in het voortgezet onderwijs. Daarna keerde hij terug naar de EUR, als hoofddocent accountancy. Ook was Verberk lange tijd hoogleraar informatievoorziening aan de Universiteit van Amsterdam en was hij voorzitter van D66 in Papendrecht. In diezelfde plaats was hij 13 jaar gemeenteraadslid voor de politieke partij.

Na zijn pensioen vervulde Verberk diverse commissariaten, onder meer bij Deloitte, Nedstaal, Space Expo, Koninklijke Nederlandse Munt, de Persgroep en ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.