Roger Dassen is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Maastricht UMC. Vanaf 1 januari zal hij doorgroeien tot voorzitter van diezelfde RvT.

Roger Dassen is financieel topman bij chipmaker ASML in Veldhoven. Dassen behaalde in 1988 zijn master economie en bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht. Vervolgens is hij onder andere actief geweest als CEO van Deloitte en bij de Internationale Federatie van Accountants. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van De Nederlandse Bank (DNB). Daarnaast is hij verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als Professor Auditing. Dassen neemt de voorzittersrol over van Geert Blijham.

Zie ook: Bosscher vertrekt uit RvT Kamp Westerbork

Financiële situatie MUMC+

Naast de benoeming van Dassen heeft MUMC+ tevens nieuws over de financiële prestaties. Accountancybureau BDO bracht onlangs haar beoordeling uit over de financiële positie van de universitaire medische centra. Het Maastrichtse universitair medisch centrum ontving als enige een onvoldoende: een vijf. De matige beoordeling leidt niet tot paniek in Maastricht. ‘Het resultaat 2018 van het Maastricht UMC+ is conform begroting. Dit lagere financiële rendement is dan ook – zoals vorig jaar aangegeven – naar verwachting.’ Door flink te investeren in zorginnovaties, conform voorgenomen plannen, is het bedrijfsresultaat en het netto resultaat in 2018 lager dan 2017.

Het rendement van MUMC+ is negatief, maar BDO benadrukt dat de liquiditeit en solvabiliteit van het ziekenhuis wel degelijk gezond is. ‘Alleen de financiële performance over 2018 beoordelen we als onvoldoende.’