Willem II-commissaris Roland Hermans stapt per direct op. Hermans was ruim vier jaar onderdeel van de raad van commissarissen van de Tilburgse voetbalclub. Collega-commissarissen Jan van der Laak en Ruud Vreeman blijven.

Roland Hermans vertrekt na ‘goed overleg’ als commissaris van Willem II. Hermans hoopt met zijn vertrek de huidige bestuursrel tot een einde te laten komen. ‘Na een turbulente periode voor de club creëer ik met mijn vertrek rust en ruimte die noodzakelijk is op dit moment’, stelt Hermans.

Momenteel is er een vertrouwensbreuk tussen het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen van Willem II. Voorzitter Jack Buckens en Jan Scheerlinck eerder al om rust binnen de club te creëren. De clubraad sprak namelijk onlangs het vertrouwen uit in het stichtingsbestuur. Eerder mislukte een poging van Scheerlinck en Buckens om een vertrek van algemeen directeur Berry van Gool te forceren. Het tweetal noemde algemeen directeur Berry van Gool ‘niet de man die Willem II in de toekomst verder kan brengen’.

Goed overleg commissarissen en stichtingsbestuur

De resterende commissarissen Jan van der Laak en Ruud Vreeman blijven, na overleg met het stichtingsbestuur, aan bij Willem II. Volgens de Tilburgse voetbalclub blijven de huidige bestuursleden en twee overgebleven commissarissen in het belang van de club in goed overleg samenwerken.