Rinda den Besten is per 1 juli benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van woningscorporatie Mitros. Mitros is de grootste woningcorporatie in Utrecht en Nieuwegein. De omvang beslaat ruim 28.000 woningen. 1 op de 5 mensen in Utrecht en Nieuwegein wonen in een huis van Mitros.

Rinda den Besten kijkt erg uit naar haar nieuwe rol bij Mitros: ‘Prettig, veilig en betaalbaar kunnen wonen is een eerste levensbehoefte. Een grote woningbouwcorporatie als Mitros voorziet niet alleen daarin, maar is ook een belangrijke maatschappelijke partner in de wijk en in de stad. Ik vind het mooi en eervol om daar als toezichthouder mijn steentje aan te mogen bijdragen.’

Zie ook: Commissaris Roda JC maakt comeback

Den Besten begon haar loopbaan in de communicatiesector. In 2006 werd zij wethouder van Utrecht. Hier was verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles jeugd, onderwijs, sport en volksgezondheid. Deze voorkeuren schijnen ook door in de andere functies die ze vervult of vervuld heeft. Zo is ze voorzitter van de PO-raad, de sectororganisatie voor basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs.

Ook is ze bestuurslid van NOC*NSF. Ervaring op het gebied van toezicht heeft zo opgedaan bij Jantje Beton, waar ze nu nog steeds lid is van de Raad van Toezicht. Den Besten vervult ook nog een rol in de Raad van Advies van het Platform Kennis, Integratie en Samenleving. Haar doel is om deuren te openen naar een gezond, plezierig leven met gelijke kansen voor elk kind op verdere groei en ontwikkeling.