De Raad van Commissarissen van bloemen- en plantenveiling FloraHolland draagt Birgit Otto en Piet Coelewij voor als extern commissaris. De voordracht staat op de agenda van de ledenraad op 12 december. Op dat moment treedt Jan Andreae terug als extern commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn termijn. Daarnaast is er nog een open positie binnen de 9 personen tellende raad van commissarissen.

Birgit Otto is sinds 1 september 2014 executive vice president en chief operations officer van Schiphol Group. Daarvoor vervulde zij de functie van directeur Airport Operations. Zij werkt sinds 2001 bij Schiphol Group. Daarvoor was zij werkzaam bij Nedlloyd Group. In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles Operations, Security & Safety, Commercial Propositions, Digital en Marketing & Aviation.

Zie ook: Commissaris Class | Wat doe je bij irritaties binnen een Raad van Commissarissen?

Piet Coelewij was CEO van de Wehkamp Group tot april 2019 en adviseur tot oktober 2019. Eerder was hij vice president Global Operations en managing director Europa van het Amerikaanse bedrijf SONOS. Van 2007 tot 2011 bekleedde Piet Coelewij diverse senior posities bij Amazon.com in Engeland en daarvoor bij Philips Consumer Electronics in China. Momenteel is hij lid van de raad van commissarissen van Jumbo Supermarkten en non-executive bestuurder van Displaydata in Engeland. Coelewij is ook bestuurslid van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van e-commerce bedrijven in Nederland.

Vanwege het vertrek van Emiel Barendse is er nog de vacature voor een lid-commissaris. De voordracht daarvoor wordt binnenkort verwacht. Commissarissen Jack Goossens, Rosaline Zuurbier en Gerben Ravensbergen zijn beschikbaar voor een volgende termijn.

Complementaire kennis

Jack Goossens, voorzitter RvC: “Birgit en Piet voegen beiden zeer relevante kennis en ervaring toe binnen de RvC. Beiden hebben een heel brede achtergrond en zijn zeer ervaren bestuurders. Birgit heeft onder meer veel kennis en ervaring op het gebied van logistieke processen, veiligheid en commercie. Die combinatie vind je niet vaak verenigd in één persoon. De internationale ervaring en kennis op het gebied van digitale platforms die Piet inbrengt is een uitermate waardevolle aanvulling”. Vanwege het vertrek van Emiel Barendse is er nog de vacature voor een lid-commissaris. De voordracht daarvoor wordt binnenkort verwacht. Commissarissen Jack Goossens, Rosaline Zuurbier en Gerben Ravensbergen zijn beschikbaar voor een volgende termijn.