Marijn Dekkers neemt per direct afstand van zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Unilever. Dekkers wil zich meer focussen op zijn groeiende verantwoordelijkheden als oprichter en voorzitter van investerings- en adviesbureau Novalis Lifesciences.

De 62-jarige Marijn Dekkers blijft echter actief voor Unilever: hij blijft commissaris bij het voeding- en levensmiddelenconcern, maar zal niet langer de rol van voorzitter vertolken binnen de Raad van Commissarissen. Hij zal deze functie per direct neerleggen en verder gaan als commissaris bij Unilever. De voormalig Bayern-topman wil zich meer kunnen richten op Novalis Lifesciences, het investerings- en adviesbureau dat hij in 2017 startte.

Zie ook: Oud-CEO Wehkamp Group commissaris FloraHolland

‘Mijn beslissing om terug te treden is moeilijk geweest’, zegt Dekkers over zijn besluit. De Raad van Commissarissen van Unilever heeft Nils Andersen inmiddels doorgeschoven als beoogde opvolger van Dekkers.

Nieuwe president-commissaris Unilever

De 61-jarige Nils Andersen is voormalig topman van onder andere bierbrouwer Carlsberg. Momenteel is hij tevens president-commissaris bij chemieconcern AkzoNobel. Daarnaast is Andersen onder meer commissaris bij het Britse olie- en gasconcern BP en voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Deense Salling Group. Deze twee functies zal hij echter in maart neerleggen.

Binnen de Raad van Commissarissen van Unilever stapt Andersen uit het auditcomité en wordt hij benoemd als lid van de commissie die zich bezighoudt met beloningen. Tegelijk wordt hij voorzitter van de commissie die gaat over benoemingen en goed bestuur. In die laatste twee commissies zit ook Dekkers nog.