ICT Group haalt Janneke binnen als nieuwe commissaris. Niessen is een van de succesvolste Nederlandse internetondernemers.

De voordracht van Janneke Niessen (1977) als commissaris van ICT Group staat op de agenda van de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders (BAVA) op 20 augustus 2020. President-commissaris Theo van der Raadt over de komst van Niessen: ‘Haar brede en uitgebreide ervaring als ondernemer en investeerder in sectoren die verband houden met digitalisering en Industry 4.0 en haar betrokkenheid bij vele start-ups zullen waardevol zijn voor de onderneming.’

Zie ook: KPN draagt Alejandro Plater voor als commissaris

Naast Niessen en Van der Raadt zal de Raad van Commissarissen van ICT Group bestaan uit Deepak Luthra, Wouter van de Bunt en Angélique de Vries-Schipperijn.

Ondernemer Janneke Niessen

Janneke Niessen is een van de succesvolste ondernemers in de Nederlandse internetwereld. Ze is co-founder en Chief Innovation Officer bij Improve Digital. Daarnaast is ze actief als angel investor, board member, mentor voor startups en mede initiatiefnemer van Inspiring Fifty en bedenker van Project Prep. Ze zit in de Raad van Toezicht van UNICEF. Ruim twee jaar geleden nam de ondernemer afscheid van het door haar en Joëlle Frijters opgerichte Improve Digital om zich op andere activiteiten te richten. ‘Ik wil meer meebrengen dan alleen geld. Dat wij bij Improve een angel investor hadden, was bijzonder prettig. Daarom probeer ik te zijn zoals ik zelf graag wil dat investeerders zijn.’

Niessen zet zich onder meer in voor meer diversiteit in de techwereld en deed onderzoek waaruit bleek dat start-ups geleid door vrouwen veel minder investeringsgeld binnenhalen. ‘Nu beslissen veel investeerders op gevoel en spelen vooroordelen een grote rol.’ Ze richtte samen met compagnon Eva de Mol een eigen investeringsfonds op, CapitalT. ‘Wij gaan kijken naar de bewezen benodigde kenmerken zoals stressbestendigheid, vasthoudendheid, faalervaring, teamdynamiek en industriekennis.’