Annette Mosman moet de opvolger van de vertrekkende Leo van Wijk worden in de Raad van Commissarissen van Ajax. Mosman is momenteel CFRO bij pensioenuitvoerder APG.

Op 13 november 2020 vindt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van AFC Ajax NV plaats. De Raad van Commissarissen van Ajax zal de 53-jarige Annette Mosman voordragen als nieuw lid. Het is de bedoeling dat zij Leo van Wijk gaat opvolgen, die op die datum zal aftreden. De RvC draagt Ernst Ligthart voor om door de AVA te worden herbenoemd als commissaris.

Zie ook: Nieuwe commissaris Eneco

De Amsterdamse Annette Mosman is als Chief Financial & Risk Officer lid van de Raad van Bestuur van pensioenuitvoerder APG. Daarnaast is zij onder meer bestuurslid bij NOC*NSF. Voorheen werkte mevrouw Mosman onder andere bij KPMG en Generali Nederland. Bij Generali was zij in de periode 2015-2018 CEO.

Nieuwe commissaris Ajax: ‘Altijd net dat ene zetje’

Annette Mosman is naar eigen zeggen een professional die graag naar anderen luistert, vertelde ze in gesprek met Topvrouwen. ‘Ik denk dat het vooral komt omdat ik altijd plezier in mijn werk heb gehad, graag wilde leren van anderen en altijd openstond voor nieuwe uitdagingen: niets was me te gek. Kom maar op! Op de cruciale momenten in mijn carrière was er dan die ene belangrijke sponsor die me net dat zetje gaf dat ik nodig had.’