De Raad van Commissarissen van Daimler AG wordt geconfronteerd met aanzienlijke personeelswisselingen. Drie commissarissen, waaronder voorzitter Manfred Bischoff, zullen vertrekken. Ben van Beurden, CEO van het welbekende Shell, moet één van de opvolgers van de aftredende commissarissen worden.

De ambtstermijn van de president-commissaris van Daimler, Manfred Bischoff, loopt af. Samen met hem zullen Petraea Heynike en Jürgen Hambrecht ook terugtreden uit de Raad van Commissarissen van Daimler AG. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz draagt Shell-topman Ben van Beurden voor als één van de nieuwe commissarissen.

Zie ook: ‘Meerderheid benoemde commissarissen via eigen netwerk’

De andere kandidaat-commissarissen zijn Elizabeth Centoni en Martin Brudermüller. Centoni is Senior Vice President Cisco Strategy and Emerging Technology, en heeft jarenlang senior managementfuncties bekleed bij het in Californië gevestigde IT-bedrijf. Brudermüller is sinds 2018 voorzitter van de raad van bestuur van BASF SE, Ludwigshafen. Hij is ook Chief Technology Officer van BASF. Het drietal moeten de vertrekkende Manfred Bischoff, Petraea Heynike en Jürgen Hambrecht opvolgen.

Nieuwe president-commissaris Daimler

Bernd Pischetsrieder wordt de opvolger van Bischoff als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Pischetsrieder was jarenlang lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en vervolgens voorzitter van de Raad van Bestuur van 1993 tot 2000. Na zijn overstap naar Volkswagen AG was hij daar ook voorzitter van de Raad van Bestuur van 2002 tot 2006. Van 2013 tot 2019 was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de herverzekeringsmaatschappij Münchener Rückversicherungsgesellschaft AG. Hij is sinds 2014 lid van de Raad van Commissarissen van Daimler AG.

Bischoff over zijn opvolger: ‘Bernd Pischetsrieder is een van de meest internationaal erkende auto-experts. Zijn expertise en schat aan ervaring zijn van buitengewoon belang voor Daimler AG. Hij is nauw betrokken geweest bij de beslissingen om de Groep te digitaliseren en te elektrificeren en zo de productportfolio te heroriënteren. Ik hecht veel waarde aan hem, zowel persoonlijk als professioneel, en ik kijk ernaar uit dat hij mijn opvolger wordt als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Daimler AG.’