Petri Hofst√© en de andere commissarissen van Fugro nemen afscheid van Harrie Noy. De voormalige Arcadis-topman was de afgelopen acht jaar voorzitter van Raad van Commissarissen van de bodemonderzoeker. ‘Ik heb vertrouwen in de toekomst van Fugro.’

Harrie Noy was negen jaar commissaris van Fugro, waarvan acht jaar voorzitter van de Raad van Commissarissen. Noy spreekt van ‘een natuurlijk moment om met pensioen te gaan’. ‘In mijn periode als voorzitter heeft het bedrijf met veel uitdagingen te maken gehad. Nu de herfinanciering onlangs met succes is afgerond, een nieuwe CFO is toegetreden en er een sterk managementteam is onder leiding van Mark Heine, bevindt Fugro zich nu in een stabielere situatie en is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van gunstige markttrends zoals de energietransitie, aanpassing aan klimaatverandering en duurzame ontwikkeling van infrastructuur. Dit alles geeft mij alle vertrouwen in de toekomst van Fugro.’

Lees ook: Nieuwe president-commissaris Flow Traders

Sjoerd Vollebregt is de opvolger van Noy. Vollebregt is pas enkele maanden commissaris bij Fugro. Daarnaast is hij president-commissaris bij Heijmans en Joulz. Eerder had hij toezichthoudende functies bij onder andere Mylan en FedEx Express. Vollebregt: ‘Ik wil Harrie bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan Fugro, waardoor het bedrijf kan sturen door uitdagende gebeurtenissen en economische omstandigheden. Voor mij is het een eer om hem op te volgen als voorzitter van Fugro.’

Marc de Jong: nieuwe commissaris Fugro

tegenover het vertrek van Noy staat de komst van Marc de Jong. De aankomende Fugro-commissaris heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij is een non-executive bestuurslid bij private-equitybedrijven Nissens, Fiberline en PolyTech. Daarnaast is hij commissaris bij ASM International, Sioux Technologies en BDR Thermea. Eerder bekleedde hij senior executive posities bij Royal Philips en NXP Semiconductors.

De aanstaande president-commissaris Sjoerd Vollebregt over de komst van De Jong: ‘Met Marc kunnen we een gerenommeerde internationale business executive en bestuurslid verwelkomen met uitgebreide kennis en ervaring in de windenergiemarkt en een bewezen staat van dienst in technologie en business development.’