TomTom, kaartenmaker en specialist in locatietechnologie, draagt Karien van Gennip voor als nieuwste lid van de Raad van Commissarissen. Van Gennip is momenteel CEO van zorgverzekeraar VGZ.

Karien van Gennip (1968) zal worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Van Gennips benoeming in de Raad van Commissarissen van TomTom zal worden voorgesteld tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering die later dit jaar zal worden bijeengeroepen. Derk Haank, voorzitter van de TomTom Raad van Commissarissen, over de voordracht van Van Gennip: ‘Haar erkende leiderschapskwaliteiten en ervaring met stakeholdermanagement in het aansturen van digitale transformatie, terwijl ze een scherp oog heeft voor mensen en cultuur, zal de samenstelling van de Raad van Commissarissen verder versterken.’

Lees ook: Lückerath-Rovers: ‘Langetermijnwaardecreatie moet je voelen en proeven’

Karien van Gennip is voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO bij Coöperatie VGZ, een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Daarvoor bekleedde ze verschillende leidinggevende functies bij ING Groep NV. Als CEO van ING Frankrijk leidde ze een ambitieus transformatieplan, hielp ze bij het creëren van gediversifieerde inkomstenbronnen en positioneerde ze ING als een toonaangevende bank voor duurzame financiering. Ze was ook staatssecretaris van Economische Zaken (2003-2007) en begon haar carrière bij McKinsey in 1994.

Raad van Commissarissen TomTom

Na vaststelling van de voorgestelde benoeming door de Algemene Vergadering, zal de Raad van Commissarissen bestaan ​​uit Derk Haank (voorzitter), Jacqueline Tammenoms Bakker (vicevoorzitter), Jack de Kreij, Michael Rhodin, Hala Zeine en Karien van Gennip.