Hans de Jong, voormalig President Philips Nederland, wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Jong vervulde in het verleden meerdere topfuncties bij Philips.

Jeroen Bosch Ziekenhuis neemt na twee periodes van vier jaar afscheid van Peter Beckers, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht. Zijn opvolger is de ervaren bestuurder Hans de Jong. ‘Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij het JBZ. Ik ben onder de indruk van de manier waarop het ziekenhuis bouwt aan de toekomst van de zorg. Door samen te werken in het netwerk, door met nieuwe technologie├źn aan de slag te gaan, maar vooral door te kijken naar hoe we mensen echt met hun gezondheid en welzijn kunnen helpen.’

Lees ook: TomTom wil Karien van Gennip als commissaris

De Jong vertrok onlangs als president van Philips Nederland. Hij was vele jaren werkzaam voor het beursgenoteerde bedrijf. Momenteel is hij commissaris bij JJ Che en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Muziekgebouw Eindhoven.

Beckers over zijn opvolger: ‘De Jong is zeer maatschappelijk betrokken, met brede kennis en ervaring. Hij zal een waardevolle bijdrage leveren aan het realiseren van de ambitieuze toekomstvisie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.’

Raad van Toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

De raad van toezicht is het hoogste toezichthoudende orgaan van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De raad houdt integraal toezicht op de gang van zaken binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar en kunnen na een hernieuwde afweging voor nog een termijn van vier jaar worden herbenoemd.