Peter van Dongen is de nieuwste aanwinst voor de Raad van Commissarissen van Audax. Van Dongen keert terug op het oude nest; in het verleden was hij Chief Financial Officer van het mediaconcern.

Audax is geen onbekend terrein voor Petr van Dongen. In de periode 1995-2009 was Van Dongen financieel topman bij het familiebedrijf. Luc van Os, de huidige president-commissaris, vroeg Van Dongen terug te keren als commissaris. ‘Ik vind Audax een geweldig bedrijf en heb er ook veel aan te danken. Sinds mijn vertrek ben ik de organisatie dan ook altijd met belangstelling blijven volgen. Toen Luc van Os, voorzitter van de Raad van Commissarissen, mij belde met het verzoek toe te treden hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik voel mij schatplichtig richting Audax.’

Lees ook: Bonus in coronacrisis: ‘Commissaris, laat je moreel kompas spreken’

‘Welkom als commissaris Audax’

Van Os over het terughalen van Van Dongen: ‘Peter brengt ruim veertig jaar aan financiële kennis en ervaring mee en kent onze organisatie goed. Ook in deze zware tijd van Covid-19 is Peter zijn expertise een zeer welkome aanvulling en ben ik ervan overtuigd dat de Raad van Commissarissen nog beter hun rol kunnen vervullen.’

Na de komst van Peter van Dongen bestaat de Raad van Commissarissen van Audax Groep verder uit Luc van Os, Femke de Leeuw en Roland van Geest.

Oprichter Audax overleden

Audax, het moederbedrijf van onder meer Bruna, Ako en The Read Shop, kent roerige tijden. Naast de coronacrisis kreeg het bedrijf ook te maken met het overlijden van oprichter Jacques de Leeuw. Hij overleed op 87-jarige leeftijd.