Jack Buckens en Jan Scheerlinck vertrekken uit de raad van commissarissen van voetbalclub Willem II. Het tweetal uitten eerder stevige kritiek op algemeen directeur Berry van Gool opgestapt.

Berry van Gool is sinds 2013 algemeen directeur bij Willem II, maar de rvc zegde vorige maand het vertrouwen in Van Gool op. Hiermee ontstond een bestuurscrisis, omdat het bestuur, het kantoorpersoneel en de sponsoren wel degelijk vertrouwen in de directeur hadden.

De Clubraad van Willem II belegde op woensdag 8 augustus een extra vergadering om het conflict tussen het stichtingsbestuur en de rvc te bespreken. De Clubraad sprak daarin het vertrouwen uit in het stichtingsbestuur. Jack Buckens en Jan Scheerlinck stapten vervolgens op. De rvc van Willem II bestaat momenteel uit Roland Hermans, Jan van der Laak en Ruud Vreeman.

‘Er dreigt weer een nieuwe periode van discussie te starten’, schrijven Buckens en Scheerlinck op de website van Willem II. ‘Dat is niet in het belang van Willem II en het belang van Willem II is uiteindelijk het enige wat telt. Wij roepen iedereen op om de handen ineen te slaan en samen ons team de komende wedstrijd enorm veel steun te geven. De aandacht moet gericht zijn op het veld; al het andere is secundair. Wij hopen dat Willem II een fantastisch seizoen tegemoet gaat. Wij hebben daar alle vertrouwen in.’

Pijnlijke conclusie
Voormalig rvc-voorzitter Buckens liet eerder weten niet gecharmeerd te zijn van de leidinggevende kwaliteiten van Van Gool. ‘Dat Van Gool niet de man is die Willem II in de toekomst verder kan brengen, is een pijnlijke conclusie. Het is de slotconclusie van een lang proces, want we zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan.’