Danny Blind vertrekt uit de Raad van Commissarissen van Ajax. Blind is door de KNVB aangesteld als assistent-bondscoach.

De vertrekkende Danny Blind (60) maakt vanaf heden geen deel meer uit van de beraadslagingen en besluitvorming van de Raad van Commissarissen van Ajax. President-commissaris Leen Meijaard: ‘Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd. Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de RvC worden waargenomen.’

Zie ook: Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

De aanstelling van Blind als assistent-bondscoach speelt al langere tijd. De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen noemde een vertrek bij Ajax onvermijdelijk. ‘Hij is ook commissaris bij Ajax. Dan heb je natuurlijk twee petten op, maar dat zijn twee niet verenigbare petten. Dat kan niet, dus de KNVB heeft wel gezegd: Als hij het wordt, dan zal hij dat commissariaat bij Ajax moeten neerleggen.’

Danny Blind commissaris Ajax

De oud-speler- en trainer van de club werd in 2018 voorgedragen als opvolger van de vertrokken Theo van Duivenbode. Hij werd tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot RvC-lid.

Foto: Postproduktie