Vanaf half juni treedt Erik Mulder in dienst als voorzitter van de Raad van Commissarissen van voetbalclub FC Groningen. Hij volgt Arie Wink , wie afscheid nam nadat zijn termijn verlopen was, op.

Om tijd te maken voor deze functie neemt Mulder afscheid als lid van de Raad van Commissarissen van de KNVB. Mulder is daar sinds 2016 commissaris. Afgelopen december heeft hij zijn functie daar al tijdelijk neergelegd vanwege zijn rol in de selectiecommissie in FC Groningen. Dit omdat de selectiecommissie toen op zoek moest naar een nieuwe algemeen directeur en een nieuwe technisch directeur. Nu zal hij definitief afscheid nemen. De KNVB wenst Mulder veel succes in zijn nieuwe functie en gaat op zoek naar een opvolger.

Zie ook: Wat heeft jouw Raad van Commissarissen nodig?

De aanstelling was niet echt een verrassing. Er werd al eerder gehint naar een mogelijk voorzitterschap van Mulder, maar toen wilde hij daar zelf nog niets over zeggen. Naast zijn ervaringen bij de KNVB en de selectiecommissie van FC Groningen is Mulder op dit moment CFO van Lubbers Logistics Group in Schoonebeek. Deze functie zal Mulders wel combineren met zijn voorzittersrol.