Marga Hoek is benoemd tot commissaris van Aegon Nederland. Begin dit jaar werd ook Ger Vrancken al benoemd. Met de komst van Hoek telt de raad nu  5 leden, inclusief voorzitter.

Hoek zal Doekle Terpstra opvolgen in de RvC. Hoek heeft al meer toezichthoudende functies bekleedt. Zo is zij op dit moment vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Mazars. Ook is ze CEO geweest van De Groene zaak en was ze voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Groene brein. Volgens Aegon is Marga Hoek ‘een internationaal boegbeeld van duurzaam ondernemen en investeren’. Ook is ze auteur van diverse bekroonde boeken.

Zie ook: Nieuwe commissaris Avantium

In januari van dit jaar werd Ger Vrancken ook al benoemd tot nieuwe commissaris van Aegon Nederland. Vrancken heeft veel ervaring in de financiële sector. Zo was hij onder meer CFO/CRO bij ING Nederland en was hij CFO Benelux voor Nationale-Nederlanden. Met de komst van Hoek en Vrancken bestaat de Raad van Commissarissen nu uit vijf leden. Daniëlle Jansen Heijtmajer fungeert als voorzitter.