Voetbalclub NAC Breda heeft een nieuwe Raad van Commissarissen. De leden zijn tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd en zijn per direct in functie getreden. 

Edwin van Baal, Petra van den Broek, Mark Haarman, Robert Coopens en Geert van Poppel zullen de nieuwe Raad van Commissarissen gaan vormen. Edwin van Baal zal de functie van voorzitter op zich nemen. De 45-jarige Zundertenaar heeft sinds het afronden van zijn studie carrière gemaakt in de vastgoedsector en werd in 2015 groepsdirecteur van Slokker Bouwgroep B.V., waar hij verantwoordelijk is voor de vestigingen in Breda, Eindhoven en Huizen. Van Baal, van huis uit NAC-supporter, neemt een flinke dosis bestuurlijke ervaring mee.

Zie ook: Essent-topman president-commisaris Theater aan de Parade

Mark Haarman neemt het portefeuille technische zaken op zich. Haarman speelde eind jaren 80 bij NAC en is daarnaast betrokken bij Oud-NAC en heeft zijn voetbalrelaties uit het verleden goed onderhouden. Na zijn voetbalcarrière heeft hij zijn master behaald in werktuigbouw in Delft om vervolgens ook een master Business Administration te ondertekenen in Rotterdam. Haarman behoort tot de trendsetters op het gebied van Maintenance & Asset Management. Daarnaast is hij gerespecteerd spreker op internationale seminars en medeoprichter van Mainnovation B.V., een toonaangevend adviesbureau dat gespecialiseerd is in Maintenance & Asset Management. Petra van den Broek zal zich bezig houden met de financiële kant namens de Raad van Commissarissen. Ze bekleedde tot nu toe verschillende toonaangevend financiële posities in het bedrijfsleven en is ervaren toezichthouder. Op dit moment is Van den Broek CFO van Spie Nederland, een grote technische dienstverlener. De portefeuille Supporterszaken wordt ingevuld door Geert van Popper. Van Poppel is sinds twee jaar voorzitter van de Clubraad. In die rol heeft hij aangetoond op verschillende niveaus binnen de organisatie een volwaardig gesprekspartner te zijn. Hij kent de club, geledingen en andere stakeholders.

Vereerd

Edwin van Baal: “Ik voel mij vereerd om de rol van voorzitter van deze mooie club op me te nemen. Geboren in de regio en van huis uit NAC-supporter, weet ik hoe diepgeworteld de club zit in Breda en omstreken en ook hoe begaan de achterban is. NAC is een club van emoties, daar ligt de kracht maar die moeten op bestuurlijk niveau niet de overhand krijgen. Samen met de andere RvC-leden gaan we ons achter de schermen zoveel mogelijk inzetten om op korte en lange termijn structuur en rust te bewaken. Als het goed is komen we dus zelden op de voorgrond.”