Leo van Wijk, Peter Mensing en Leen Meijaard blijven zitten als commissaris bij Amsterdamse voetbalclub Ajax, zo maakt de club bekend. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 15 november zullen de herbenoemingen ter kennis gegeven worden aan de aandeelhouders.

Van Wijk was van 2012 tot 2018 voorzitter van de Raad van Commissarissen en zal als commissaris benoemd worden tot 12 november 2021. Van Wijk was in het verleden ook directeur van KLM, daarnaast heeft hij ook toezicht gehouden op Aegon. Mensing is sinds 2016 actief als commissaris bij de Amsterdamse voetbalclub. Hij zal op de AVA herbenoemd worden als lid van de Raad tot 17 november 2023. Mensing is ook actief in een toezichthoudende functie bij Swapfiets in Amsterdam.  Meijaard is ook in 2016 begonnen als commissaris bij Ajax en ook hij zal herbenoemd worden tot 17 november 2023. Meijaard is actief als president-commissaris van Achmea Investment Management en lid van de Raad van Commissarissen van IBS Capital Allies en Safened.

Zie ook: Nieuwe commissaris FC Twente

Niet alleen commissarissen zullen herbenoemd worden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Ook de herbenoeming van een aantal bestuurders staat op de agenda. Zo is de Raad van Commissarissen voornemens om Susan Lenderink te benoemen als bestuurder van het vennootschap. Ook Marc Overmars zal wederom benoemd worden als bestuurder. Als laatste heeft de Raad ook besloten om Edwin van der Sar voor nog vier jaar te benoemen tot bestuurder. Deze punten zijn niet ter stemming, maar ter bespreking.