Jack de Kreij wordt voorgesteld als nieuwe commissaris bij Wolters Kluwer. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 23 april zal er gestemd worden over het voorstel. De Kreij zal René Hooft Graafland opvolgen, wiens tweede termijn in 2020 afloopt. 

Van 2003 tot 2018 was Jack de Kreij CFO en lid van de Raad van Bestuur van het Nederlandse beursgenoteerde Vopak. Sinds 2018 was hij vice-voorzitter van de RvB. Voor Vopak was hij actief als senior partner van Price WaterhouseCoopers en leidde de Transaction Servives Practice, terwijl hij ook verschillende andere (management)-functies bekleedde tussen 1986 en 2003. De Kreij begon zijn carrière bij het Nederlandse ministerie van Financiën.

Zie ook: Essent-topman president-commissaris bij Theater aan de Parade

Jack de Kreij is momenteel ook actief in verscheidende toezichthoudende functies. Zo is hij lid van de Raad van Commissarissen van Royal Boskalis. Bij TomTom is hij lid van de Raad van Commissarissen en eveneens voorzitter van de audit commissie, dezelfde twee functies bekleedt hij bij Corbion N.V.. Ook is hij Non-executive Board Member bij Oranje Fonds.

‘Onmisbare waarde’

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Frans Cremers: ‘We zijn verheugd Jack de Kreij voor te dragen voor benoeming in de Raad van Commissarissen. Zijn uitgebreide internationale managementervaring bij wereldwijde bedrijven in verschillende industrieën en zijn financiële expertise, zullen van onmisbare waarde zijn. Ik wil ook René Hooft Graafland bedanken voor zijn grote bijdragen gedurende vele jaren.’