Michel Plantevin is voor de vierde keer voorgedragen als voorzitter van de raad van toezicht van IMCD. Hij werd in 2011 voor het eerst aangesteld met verlengingen in zowel 2014 als 2018. Inmiddels is hij genomineerd voor een vierde termijn, ditmaal van twee jaar. Ook Arjan Kaaks is wederom aanbevolen. Jean-Charles Pauze echter, legt zijn functie neer.

Michel Plantevins nominatie is geen grote verassing. Naast het feit dat hij zijn functie al jaren bekleedt, zijn in 2018 zowel de omzet als het bedrijfsresultaat van chemicaliëndistributeur IMCD met een kwart omhoog geschoten. Zijn mogelijke benoeming zal plaatsvinden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 8 mei 2019.

Zie ook: Dag van het commissariaat maakt nieuwe spreker bekend

Naast Michel Plantevin is ook Arjan Kaaks genomineerd om zijn termijn te verlengen. Met Plantevin als voorzitter, is Kaaks aangedragen om hem als commissaris te versterken. Jean-Charles Pauze heeft besloten zijn werk neer te leggen, als vervanger voor hem is Stephan Nanninga, commissaris bij Nutreco en Bouwmaat Nederland, aanbevolen. Op 8 mei zal duidelijk worden of de voorgestelde kandidaten ook daadwerkelijk deel uit gaan maken van de nieuwe raad van toezicht.