Digitalisering is het meest besproken onderwerp in de boardroom. Veel organisaties zijn ontstaan en gegroeid in een analoge wereld, maar moeten hun koers bepalen in de huidige digitale transformatie in een snel veranderende wereld. Zijn onze Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen wel klaar om zich in dit digitale doolhof te begeven?

Gerard van Vliet, directeur van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD), gaat in gesprek met ervaren commissaris Annet Aris. Laatstgenoemde is lid van de Raad van Commissarissen van onder meer ASML, Rabobank en Randstad en schreef het boek ‘Wegwijzer in het digitale doolhof’: hierin laat zij zien dat ‘digitaal’ niet langer een speeltje voor techneuten is, maar iets wat tot in de haarvaten van onze maatschappij is doorgedrongen en grote economische impact heeft.

Aris deelt academische inzichten uit haar werk als affiliate professor bij INSEAD en haar ervaringen als commissaris. De uiteindelijke impact van de digitalisering is volgens haar nog onzeker, maar ze weet één ding zeker: we moeten zelf het heft in handen nemen.

Wil je net als Annet Aris meewerken aan een podcast? Stuur een e-mail naar info@commissarissen.nl