Wat moet je in huis hebben als je commissaris wilt worden? Wat moet je doen of juist laten? De antwoorden vind je in een nieuwe aflevering van Tijd voor Toezicht.

Een commissariaat lijkt aanlokkelijk. Invloed, een rijkelijke vergoeding en een snel stijgend aanzien. En dat voor maar zes vergaderingen per jaar. Waarom zou je commissaris willen worden? Farid Tabarki, oprichter van Studio Zeitgeist en commissaris bij woningcorporatie Stadgenoot, deelt zijn ervaringen in gesprek met Petra Hendriksen, directeur van NCD Academy.

Zo word je commissaris

Tabarki geeft in de podcast enkele tips voor toekomstige en beginnende commissarissen:

  • Opleidingen: een opleiding geeft de (toekomstige) commissaris een stabiele basis voor de toekomst. Hiermee bereid je je voor op een carrière als commissaris. Je hebt verschillende opleidingen zoals Governance Essentials van NCD Academy.
  • Netwerk: een sterk netwerk kan jouw ambitie als commissaris een belangrijke boost geven. Met een sterk netwerk kun je de juiste ingangen vinden.
  • Werving- en selectiebureaus: veel Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht zetten vacatures uit via werving- en selectiebureaus. Blijf in beeld via bureaus zoals Boardroom Refreshment.