Arnold de Jong is de nieuwe commissaris van Thialf. Tegenover de komst van De Jong staat het vertrek van Piet Nammensma.

De aandeelhouders van schaatscentrum hebben de 44-jarige Arnold de Jong benoemd tot nieuwe commissaris. Momenteel is De Jong bestuursvoorzitter van de Fritom Group uit Bolsward. Eerder was hij onder meer lid van de raad van toezicht van Stichting voor Openbaar Onderwijs Odyssee.

De in Sneek woonachtige De Jong zal zich binnen de raad van commissarissen richten op financiën en HRM. Vanwege zijn bancaire verleden bij Rabobank beschikt hij over financiële kennis en ervaring. Hij was onder meer Directeur Retail in Groningen.

Thialf: MKB-bedrijf met uitstraling en uitdaging van een grote corporate

De geboren Fries noemt ‘het unieke karakter van Thialf’ als USP. ‘Wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb binnen en buiten Thialf is dat het een enorm bijzonder bedrijf is dat dagelijks de afweging tussen commerciële en maatschappelijke belangen moet maken. Ook de schaal is bijzonder. Het is een MKB-bedrijf met de uitstraling en uitdaging van een grote corporate. Het lijkt mij geweldig om in die dynamiek de directie bij te staan met advies en uiteraard mede toezicht te houden op het bedrijf. Ik kijk er met veel plezier naar uit.’

Afscheid Piet Nammensma

Thialf neemt tegelijkertijd afscheid van Piet Nammensma. De ervaren commissaris zat sinds 2006 in de RvC. ‘Eigenlijk is dat heel eenvoudig uit te leggen. Thialf is gewoon één van de mooiste bedrijven die ik ken. Het is een Fries icoon met een wereldwijde uitstraling, het doet er maatschappelijk toe en door de dynamiek is het als bestuurder zeer boeiend en uitdagend.’

De 72-jarige Nammensma maakte in zijn tijd bij Thialf de vernieuwbouw van het complex mee. ‘Daar kan ik uiteraard meerdere hoofdstukken over schrijven maar het belangrijkste is dat er een prachtig nieuw Thialf staat dat weer mee doet in de top van de wereld. De nieuwe directie is verantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van de exploitatie samen met een mooie en gemotiveerde groep Thialf medewerkers. Daar heb ik alle vertrouwen in dus ik neem met een gerust gevoel afscheid. Ik vond het een eer om dit zo lang te mogen doen maar ‘genôch is genôch’.’