Marja Ho-dac-Pannekeet is na ruim twee jaar niet langer toezichthouder bij Zorggroep Alrijne. Het zou gaan om ‘verschillen in inzicht’.

Collega-toezichthouders Peter Hoppener en Mark de Jong nemen de toezichthoudende taken van Marja Ho-dac-Pannekeet over. Ho-dac-Pannekeet zou op non-actief gezet zijn vanwege verschillen in inzicht. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De beslissing komt voort uit gesprekken met vertegenwoordigers met de medische staf. De raad van toezicht en het bestuur van Zorggroep Alrijne kwamen tot de conclusie dat er ‘dringend verbeteringen moeten komen die zijn gericht op versterking van het leiderschap en verantwoordelijkheid op alle niveaus’.

Een volgende fase

Ho-dac-Pannekeet nam per 7 maart 2016 de plaats in van Marja Weijers. Laatstgenoemde ging naar het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. De komst van de ervaren bestuurder moest Alrijne Zorggroep naar ‘een volgende fase’ brengen.

De bestuurder werkte als internist-nefroloog bij het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Ze was tot maart 2018 bestuurslid van het netwerk Lean in de Zorg. Ook was ze voorzitter van het Kernteam Patiëntveiligheid (2006-2012).