Wilma van Ingen verlaat de raad van toezicht van de Overijsselse omroep RTV Oost. Van Ingen begint per 1 januari 2019 als directeur-bestuurder aan het werk bij woningcorporatie Domijn. André Oude Weernink is haar opvolger.

De aanstaande bestuurder Wilma van Ingen krijgt vanuit haar rol bij Domijn mogelijk te maken met RTV Oost. Van Ingen wil echter belangenverstrengeling voorkomen en verlaat de raad van toezicht ‘met spijt’. Vicevoorzitter André Oude Weernink volgt haar op.

RTV Oost-topman Marcel Oude Wesselink betreurt het vertrek van Van Ingen. ‘Ik begrijp het, maar vind het jammer. Het was prettig om met haar samen te werken.’

Van Ingen was nog niet lang voorzitter van de raad van toezicht van de omroep. Samen met Jannie Lamberts, André Oude Weernink, Jeroen Broeknellis en André Vis arriveerde Van Ingen in de raad van toezicht.

Van Ingen loopt warm

Eerder maakte Van Ingen ook haar vertrek als voorzitter van de raad van toezicht ROC Twente bekend. Tevens vanwege haar nieuwe functie bij Domijn. ‘Ik loop warm voor Domijn én deze sector omdat het werk van de corporaties ertoe doet. Voor huidige en toekomstige bewoners, voor de wijken en dus voor de samenleving. En daar wil ik heel graag een steentje aan bijdragen’, zei Van Ingen destijds.