Voormalig NDC-directeur Dina Boonstra is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Hanzehogeschool Groningen. Boonstra volgt Han Fennema op.

Han Fennema, één van de leden van de Raad van Toezicht van Hanzehogeschool Groningen, vervulde tijdelijk de voorzittersrol na het vertrek van Koen Schuiling. Met de benoeming van Dina Boonstra als nieuwe voorzitter pakt Fennema zijn oude rol als toezichthouder op. Boonstra, sinds 1 januari 2017 reeds lid van de Raad van Toezicht, is per 1 juli 2020 de nieuwe voorzitter.

Zie ook: Grant Thornton breidt RvC uit

​Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, over de benoeming van Boonstra: ‘Het College van Bestuur is zeer verheugd met Dina Boonstra als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht, het geeft ons veel vertrouwen. Wij wensen haar veel succes.’

Dina Boonstra

Dina Boonstra is momenteel algemeen directeur van de Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Nederland (NOM). Daarvoor werkte Boonstra als directeur bij de NDC Mediagroep. Na haar aantreden in 2014 zette ze een reorganisatie in gang die tot een kostenbesparing leidde. Inmiddels heeft het bedrijf zijn schuldenpositie afgebouwd en groeit de omzet. ‘Het bedrijf en de medewerkers gaan een nieuwe fase in. Daar hoort nieuw leiderschap bij’, liet ze weten. Daarnaast vervulde Boonstra diverse directiefuncties bij organisaties als Lentis, Noordhoff uitgevers, Nuon en Aegon.

Raad van Toezicht Hanzehogeschool Groningen

Naast Boonstra bestaat de Raad van Toezicht van Hanzehogeschool Groningen uit Han Fennema, Sandra Schruijer, Annette Imhof, Mohamed El Hamdaoui, Robert Reekers en Yonas Tewelde.