Geraline Leusink wordt vanaf 1 juni 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Zorggroep. Ze zal Carla Langen opvolgen. Leusink bekleedt op dit moment al verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies binnen de zorgsector.

Geraline Leusink was een aantal jaar huisarts voordat zij besloot om bestuurder te worden binnen de zorgsector. Zo is zij directeur van de Academisch Werkplaats ‘Sterker op eigen benen’ van het Radboudumc. Hier optimaliseert zij de zorg voor mensen met een beperking door onderzoek, onderwijs en praktijk te combineren. Leusink is ook medisch directeur van Siza. Siza ondersteunt mensen met een beperking en helpt ze om hun eigen keuzes te leren maken.

Zie ook: Moneyball voor Commissarissen

Carla Langen was waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen. Vanaf 1 juni 2019 zal zij dit niet meer zijn, wanneer Leusink de functie van voorzitter officieel overneemt.