De Italiaans-Nederlandse investeringsmaatschappij Exor neemt afscheid van Annemiek Fentener van Vlissingen als commissaris.

Annemiek Fentener van Vlissingen is geen lid meer van de Raad van Commissarissen van Exor, bekend van de Italiaanse zakenfamilie Agnelli. Dat meldt Quote. De investeerdersclub maakte geen reden voor Fentener van Vlissingens vertrek bekend. In 2016 werd ze voor een termijn van vier jaar benoemd. Volgens het medium nemen de commissaris en het bedrijf afscheid van elkaar vanwege ‘persoonlijke redenen’.

Zie ook: Lucas Bols wil voormalig Heineken-topman als commissaris

Fentener van Vlissingen is momenteel president-commissaris bij SHV Holdings, het grootste familiebedrijf van Nederland. Daarnaast houdt ze ook toezicht bij onder meer Flint Holding, Stadsherstel Amsterdam en Nationale Park De Hoge Veluwe. Ze is nummer 9 van de Top-100 Commissarissen.

Fentener van Vlissingen-dynastie

De Fentener van Vlissingen-telg is één van de weinige vrouwelijke president-commissarissen in Nederland. Annemiek Fentener van Vlissingen is de dochter van Frits Fentener van Vlissingen en heeft een geschat vermogen van 640 miljoen euro. Ze studeerde Bedrijfskunde in Groningen en de Verenigde Staten.