René Hooft Graafland moet de nieuwste commissaris van de Amsterdamse destillateur Lucas Bols worden.

Lucas Bols wil René Hooft Graafland als commissaris. Hooft Graafland was eerder financieel topman van Heineken. De voordracht moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Bols. Dat zal op 10 juli tijdens de aandeelhoudersvergadering gebeuren. Hooft Graafland werkte 34 jaar in verschillende internationale management posities bij Heineken, waarvan 13 jaar als lid Raad van Bestuur en CFO.

Zie ook: NS haalt Nebahat Albayrak binnen als commissaris

Momenteel is Hooft Graafland commissaris bij Ahold Delhaize, FrieslandCampina en Wolters Kluwer. Hij is tevens lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance. De Raad van Commissaris van Lucas Bols bestaat straks uit Derk Doijer, Ralph Wisbrun, Marina Wyatt, Alexandra Oldroyd en René Hooft Graafland.

Lichte omzetgroei Lucas Bols

Lucas Bols boekte in het afgelopen boekjaar 2018/19 een lichte stijging van de omzet. Dit bleek uit de jaarcijfers. Topman Huub van Doorne is met name tevreden over de groei buiten de Nederlandse grenzen. ‘We zijn verheugd met de groei van 3,5 procent van de wereldwijde merken, als gevolg van sterke groei in de VS, het VK en China. De retailmarkt in West- Europa was echter uitdagender en de Japanse markt voor likeuren liet een daling zien.’

De omzet steeg op jaarbasis met 0,3 procent naar 92,5 miljoen euro. Op autonome basis was de groei 1,2 procent. Wisselkoerseffecten hadden een negatieve impact op de omzet van 0,8 miljoen euro als gevolg van de sterkere euro. Na IFRS 15/16 bedroeg de omzet overigens 87,0 miljoen euro.