Annet Aris is de nieuwe nummer 1 in de Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen. Aris volgt Petri Hofsté op als lijstaanvoerder.

Ervaren commissaris Annet Aris verdient haar koppositie in de Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen in Nederland, aan haar ‘indrukwekkende opmars van de afgelopen jaren’. Aris was reeds commissaris bij ASML, Randstad en de Duitse heftruckfabrikant Jungheinrich, maar haar nieuwe commissariaat bij Rabobank gaf kennelijk de doorslag.

Zie ook: ‘Commissarissen hebben het liever niet over digitalisering’

In 2017 bezette Aris nog plek 9, een jaar later steeg ze naar een tweede plaats. Inmiddels mag ze zich, volgens de Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen, de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland noemen. Aris noemt zichzelf een commissaris ‘die heel veel vragen stelt, die het naadje van de kous wilt weten en snappen’. ‘Als kind leerde ik nooit wiskundeformules uit mijn hoofd om ze toe te passen zoals mijn dochter nu doet. Ik moest altijd snappen waar die formule vandaan kwam en wat die precies inhield.’

Wegwijzer in het digitale doolhof met Annet Aris

Annet Aris is naast haar eerder genoemde commissariaten senior affiliate professor of strategy bij INSEAD, gespecialiseerd in digitale transformatie. In een podcast van Commissarissen.nl deelde Aris academische inzichten uit haar werk als affiliate professor bij INSEAD en haar ervaringen als commissaris. De uiteindelijke impact van de digitalisering is volgens haar nog onzeker, maar ze weet één ding zeker: we moeten zelf het heft in handen nemen.

Aris bracht onlangs ‘Wegwijzer in het digitale doolhof’ uit, een boek waarin ze ingaat op de steeds verdergaande ontwikkeling in de ‘digitale wereld’. Managementboek noemt het ‘een mooi beeld van digitalisering’. ‘Door de anekdotes uit haar werk bij Insead geeft ze bovendien beelden van hoe studenten tegen digitalisering aankijken.’