Voormalig NS-topman Roger van Boxtel wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG. Van Boxtel is de opvolger van Bernard Wientjes. ‘Een verrijking voor onze Raad van Commissarissen.’

KPMG benoemt Roger van Boxtel per 1 juni als nieuwe commissaris. Vanaf december 2021 wordt hij voorzitter. Daarmee volgt hij Bernard Wientjes op. Hij was sinds 2015 voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG. De benoeming van Van Boxtel is voor een termijn van vier jaar. Van Boxtel: ‘KPMG is een organisatie met een prachtige geschiedenis ontstaan in eigen land en inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle accountancy- en adviesbedrijven ter wereld. Vooruitgang alleen als het loont voor mens en samenleving spreekt mij aan in de aanpak van KPMG voor ondernemend Nederland.’

Lees ook: Nienke Meijer nieuwe commissaris PostNL

Roger van Boxtel vertrok vorig jaar na ongeveer vijf jaar bij de NS. Eerder was hij jarenlang actief in Den Haag. Hij was onder meer minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid tijdens het kabinet Kok II (1998-2002). Van 2011 tot 2015 was Van Boxtel fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer.

‘Van Boxtel waardevolle aanvulling KPMG’

Bernard Wientjes, huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen, noemt Van Boxtel ‘een zeer waardevolle aanvulling in onze Raad’. ‘Ik ben ervan overtuigd, dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan zowel onze ambities op het vlak van cultuurverandering in de controle-sector als de innovatie van onze dienstverlening.’ CEO Stephanie Hottenhuis spreekt van ‘een verrijking voor onze Raad van Commissarissen’.

Raad van Commissarissen KPMG

Naast Van Boxtel maken Gosse Boon, Jolande Sap, Harry van Dorenmalen, René Steenvoorden en Claartje Bulten deel uit van de Raad van Commissarissen van KPMG. Bernard Wientjes blijft tot 1 december 2021 voorzitter van de Raad van Commissarissen.