De Buitenboordmotor-oprichter Nienke Meijer is benoemd als commissaris van PostNL. De komst van Koos Timmermans is eveneens beklonken.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVvA) van PostNL is de voordracht van Nienke Meijer als nieuw lid van de Raad van Commissarissen goedgekeurd. Meijer is benoemd voor een termijn van vier jaar. Ze vervangt voormalig KPN-topman Eelco Blok.

Lees ook: Voormalig financieel topman Audax wordt commissaris

President-commissaris Jan Nooitgedagt gaf eerder dit jaar reeds aan uit te kijken naar de officiële benoeming van Nienke Meijer. ‘We streven naar een gebalanceerde samenstelling van de Raad van Commissarissen, en Nienke past uitstekend binnen het profiel van de Raad van Commissarissen. Zij heeft een brede achtergrond als bestuurder in de publieke en private sector en beschikt over sterke bestuurlijke en toezichthoudende competenties en ervaring. Haar expertise en achtergrond zijn een waardevolle aanvulling in de Raad van Commissarissen.’

Wie is Nienke Meijer, nieuwe commissaris PostNL?

Nienke Meijer is één van de oprichters van Stichting De Buitenboordmotor. Deze stichting ontwikkelt een systeem om de intersectorale overstap van baan naar baan te vereenvoudigen. Daarnaast is Meijer commissaris bij Deloitte, voorzitter van het bestuur van de Stichting De Volkskrant en lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie.

Koos Timmermans nieuwe commissaris PostNL

De voordracht van Koos Timmermans als nieuwe commissaris van PostNL is eveneens goedgekeurd. Timmermans is de vervanger van Thessa Menssen. Zij vertrekt als commissaris van de post- en pakketbezorger. Nooitgedagt: ‘Koos past precies binnen het profiel van de Raad. Hij heeft een brede achtergrond in de financiële sector en beschikt over uitstekende bestuurlijke en toezichthoudende competenties en ervaring. Zijn expertise, achtergrond en ervaring zijn een waardevolle aanvulling in de Raad van Commissarissen.’

PvdA-politicus en oud-vakbondsleider Agnes Jongerius is juist vertrokken als commissaris bij PostNL. Ze heeft besloten om af te zien van een nieuwe termijn. Jongerius vond de toezichtfunctie niet meer te combineren met haar werk als Europarlementariër. Ze was sinds 2013 lid van de Raad van Commissarissen van PostNL.