De Raad van Commissarissen van BNG Bank draagt het drietal Karin Bergstein, Leonard Geluk en Femke de Vries voor als nieuwe leden. Huub Arendse wordt de nieuwe president-commissaris.

Karin Bergstein, Leonard Geluk en Femke de Vries versterken de Raad van Commissarissen van BNG Bank. Huub Arendse, de aankomende voorzitter van de Raad van Commissarissen, over het drietal: ‘Met hun ruime ervaring en specifieke expertise kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan het toezicht door de RvC op de activiteiten van BNG Bank.’

Lees ook: President-commissaris Harrie Noy verlaat Fugro

Bergstein heeft verschillende functies vervuld bij ING, waaronder als lid van het directieteam van ING Bank Nederland, en was lid  van de Raad van Bestuur van a.s.r. Daarnaast heeft ze ervaring als commissaris bij onder meer  Van Lanschot Kempen. Bergstein wordt voorzitter van de auditcommissie.

Geluk is algemeen directeur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De voormalige wethouder Jeugd & Onderwijs van de gemeente Rotterdam zal plaatsnemen in de HR- en de remuneratiecommissie.

De derde commissaris, Femke de Vries, is vooral bekend als bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten. Momenteel is mevrouw De Vries werkzaam als managing partner bij &samhoud consultancy en lid van het bestuur van &samhoud groep. Daarnaast is zij bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Vries wordt onderdeel van de riskcommissie.

Vertrek commissarissen BNG Bank

Marjanne Sint zal tegelijkertijd aftreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Commissaris Jantine Kriens vertrekt eveneens. Met het aantreden van drie nieuwe commissarissen krijgt de RvC tijdelijk een omvang van 8 leden. Na het vertrek van Kees Beuving, die aftreedt in 2022, zal de omvang weer worden teruggebracht naar 7 leden.