De Raad van Commissarissen van PostNL draagt Koos Timmermans voor als nieuwe commissaris. Timmermans, voorheen CFO van ING, is de vervanger van Thessa Menssen.

De voordracht van Koos Timmermans als nieuwe commissaris van PostNL zal aan de aandeelhouders ter goedkeuring worden voorgelegd bij de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders die in april 2021 wordt gehouden.

Zie ook: Mariken Tannemaat nieuwe commissaris ABN AMRO

Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PostNL, over de komst van Timmermans: ‘We streven naar een gebalanceerde samenstelling van de Raad van Commissarissen, en Koos past precies binnen het profiel van de Raad. Hij heeft een brede achtergrond in de financiële sector en beschikt over uitstekende bestuurlijke en toezichthoudende competenties en ervaring. Zijn expertise, achtergrond en ervaring zijn een waardevolle aanvulling in de Raad van Commissarissen.’

Witwassen

Koos Timmermans is momenteel tevens commissaris van FMO. Eerder was hij financieel topman bij ING. Timmermans stapte op na het witwasschandaal dat de bank in z’n greep hield. Onder zijn verantwoordelijkheid voor alle bancaire zaken in de Benelux, wisten klanten van ING grote sommen geld wit te wassen. Zijn vertrek houdt verband met de schikking die ING onlangs sloot vanwege witwaspraktijken, waardoor zijn positie onhoudbaar was geworden.

Timmermans was tijdens de periode 2010-2016, waar het onderzoek betrekking op had, lid van het zogeheten Management Board Banking en eindverantwoordelijke voor ING Nederland. “In het licht van deze omstandigheden zal Koos Timmermans in overleg met de raad van commissarissen aftreden,” aldus ING in de verklaring.

De Thai Tanate Phutrakul werd benoemd als opvolger van Timmermans. Toenmalig group controller Phutrakul werkt al sinds 1998 bij de bank.