De Raad van Commissarissen van ABN AMRO draagt Mariken Tannemaat voor als commissaris. De voordracht van Mariken Tannemaat is goedgekeurd door de Europese Centrale Bank.

De voordracht van Mariken Tannemaat als commissaris van ABN AMRO wordt voorgelegd tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAvA) op 15 december 2020. Tannemaats benoeming zal gelden voor een termijn van vier jaar. Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen, over de komst van Tannemaat: ‘Met haar ervaring en kennis van de impact van bestaande en opkomende technologieën op consumenten, ondernemingen en bedrijfsmodellen zal Mariken een waardevolle bijdrage leveren aan het toezicht door de RvC op de activiteiten van ABN AMRO.’

Zie ook: Ajax wil topvrouw APG als commissaris

Tannemaat was Chief Innovation Officer bij Robeco N.V. en vervulde eerder de functie van Chief Customer Innovation Officer bij NN Group N.V. In deze rol was zij verantwoordelijk voor digitalisering, marketing en sales, en wereldwijde innovatie. Mariken Tannemaat begon haar loopbaan bij ING Group N.V. waar ze diverse senior posities bekleedde bij ING Direct in Londen, Parijs en Amsterdam. Ze behaalde een MBA aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een Master in Marketing aan TIAS Business School.

Raad van Commissarissen ABN AMRO compleet

Na goedkeuring door de Europese Centrale Bank en de benoeming van Mariken Tannemaat tijdens de BAvA zal de Raad van Commissarissen bestaan uit Tom de Swaan, Arjen Dorland, Laetitia Griffith, Michiel Lap, Jurgen Stegmann, Anna Storåkers, Tjalling Tiemstra. Laatstgenoemde is één van de sprekers tijdens de Maand van het Commissariaat.