De gehele Raad van Commissarissen van eco-supermarkt Marqt is opgestapt. De supermarkt heeft in een 10-jarig bestaan nog nooit winst gemaakt. Hierom zoekt het bedrijf een nieuwe strategie. Deze wordt waarschijnlijk dit najaar bekend gemaakt. 

Na tien jaar heeft Marqt nog steeds geen winst opgeleverd. In 2017 werd er zelfs 1 miljoen verlies gemaakt. De keten gaat nu op zoek naar een nieuwe strategie, daarbij is besloten dat de gehele Raad van Commissarissen vertrekt. De Raad is op dit moment gevuld met vertegenwoordigers van aandeelhouders. Vakblad Distrifood stelt dat de organisatie hierdoor lastig te besturen is en dat er veel verschillende inzichten zijn. Het bedrijf wil een andere soort raad.

Zie ook: ‘UBO-register zonde CAHR is niet veel waard.’

Eerder deze maand vertrok ook topman Joost Leeflang al. Hij was van Philips naar Marqt gekomen met de hoop de keten verder uit te breiden. Zijn doelstelling was om 40 winkels in Nederland te realiseren. Volgens Distrifood werd deze taak hem onmogelijk gemaakt door de verschillende meningen van alle aandeelhouders. Bijeffect hiervan was dat er door alle onrust ook geen tijd was voor de kerntaken.  Marqt is in 2005 opgericht door Meike Beeren en Quirijn Bolle om te laten zien dat er met duurzaam eten ook geld te verdienen was. In 2008 ging de eerste winkel open. Inmiddels zijn er meerdere wisselingen geweest. Zo heeft Beeren haar banden met de eco-supermarktketen verbroken en heeft de Belgische aandeelhouder Verlinvest zijn belangen in 2017 verkocht aan onder andere Triodos Bank.