Oud-burgemeester van Maastricht Onno Hoes is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Beeld en Geluid. Hoes volgt Guusje ter Horst op. Ter Horst was acht jaar voorzitter van de RvT.

De 58-jarige Onno Hoes treedt op donderdag 11 juli 2019 aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van Beeld en Geluid in Hilversum. Guusje ter Horst, vertrekkend voorzitter Raad van Toezicht Beeld en Geluid, is ‘zeer verheugd’ met haar opvolger. ‘Onno beschikt over de juiste kennis en expertise om de Raad te completeren. Met zijn brede bestuurlijke ervaring is hij de aangewezen persoon om de Raad te gaan leiden.’

Zie ook: Voormalig Topman AFM-topman Docters van Leeuwen vertrekt als voorzitter Raad van Toezicht Meesman

De Raad van Toezicht van Beeld en Geluid bestaat uit acht leden: Karin de Groot (managing director ITV Studios Netherlands), Shula Rijxman (bestuursvoorzitter NPO), Julia Noordegraaf (hoogleraar Erfgoed en Digitale Cultuur, UvA), Hedwig Saam (directeur Museum Het Valkhof), Mieke Pigeaud-Wijdeveld (eigenaar PI Control), Bert Huisjes (directeur omroep WNL) en Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier Weekblad).

Carrière Onno Hoes

Onno Hoes is ondertussen nog steeds actief in de politiek. Sinds eind 2017 is de geboren Leidenaar waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Ook zal hij vanaf 1 augustus algemeen voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Hoes heeft nog meer functies: hij is sinds drie jaar voorzitter van de VVD Regio Zuid, bestuurslid bij het United World College in Maastricht én is hij lid van van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.