GGZ centraal verwelkomt twee nieuwe gezichten in de Raad van Toezicht. Douwe Biesma en Ernst Vissers zullen tot de Raad toetreden. Theo Hoppenbrouwers en Lilly-Ann van der Velden nemen beiden afscheid. Zij treden af vanwege het verstrijken van hun termijn.

Beide heren zullen vanaf 1 augustus 2019 hun plaats innemen. Biesma is op dit moment voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Daarnaast is hij sinds 1 januari 2017 voorzitter van Ziekenhuisgroep Santeon. Onder Santeon vallen zeven topklinische ziekenhuizen. Vissers is al twee jaar directeur Bedrijfsvoering en Kennisinkoop bij RWS Water, Verkeer en Leefomgeving. Voor deze functie was hij sectorhoofd Control bij de gemeente Eindhoven en vervulde hij diverse managementfuncties bij de politie.

Zie ook: Nieuwe commissaris Lucas Bols is ‘een Hollandse kaaskop’

GGz Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Ze behandelen, begeleiden en ondersteunen mensen met (ernstige) psychische problemen. Het werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Hier werken ze intensief samen met andere zorginstellingen, welzijnsorganisaties en gemeenten.